Kelagai! Ai simțit vreodată atingerea mătăsii făcută în Azerbaidjan?

0
262
Kelagai!
Ai simțit vreodată atingerea mătăsii făcută în Azerbaidjan? Acesta este un material uimitor! Este făcută din kelagai – o eșarfă de damă. Uimitoare eșarfă. Are puterea energiei iubirii și a afecțiunii vântului de stepă, căldura generoasă a soarelui și răcoarea dimineții muntelui, puterea revigorantă a valului mării și înțelepciunea veche de secole a oamenilor, care mana Ged pentru a păstra secretele lui producția sa din țesătură care poate fi numită darul magic al raiului.
Acum înțelepciunea secolelor – kelagai este inclusă pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO. Și odată cu ea, arta tradițională azerbaidjană a realizării, purtării și simbolismului ei. Kelagai a fost ales împreună cu alți candidați dintr-o listă totală de 46 de candidați din diferite țări care au fost prezentați pentru examinare.
Femeile azerbaidjane iubesc cu adevărat kelagage-urile de mătase. Dependente de ele și de numeroase femei străine care sunt fericite să le cumpere drept cadouri de Crăciun pentru rudele lor, folosite ca pareo ca complement la toaleta de seară. Și totodată, rețineți, nu disperați că în spatele liniei de frontieră (ornament la marginea kelagaiului) s-a dovedit brusc o pată de culoare, iar dimpotrivă – se bucură de ea. Ca dovadă că este cu adevărat handmade: unic și calitativ.
Din păcate, nu ne pasă prea mult de ceea ce trebuie să știm doar pentru faptul nașterii pe acest pământ.

 

Lasă un răspuns