AcasăAzerbaidjanCuriozități despre Azerbaidjan. Lucuri mai puțin știute despre ”Țara Focurilor” Citeşte întreaga...

Curiozități despre Azerbaidjan. Lucuri mai puțin știute despre ”Țara Focurilor” Citeşte întreaga ştire: Curiozități despre Azerbaidjan. Lucuri mai puțin știute despre ”Țara Focurilor”

-

Azerbaidjanul este unul dintre cele mai vechi state ale civilizației, fiind o țară cu o istorie străveche și bogată, pe teritoriul căreia de-a lungul secolelor s-a acumulat o bogată moștenire pentru tezaurul culturii mondiale.

Descoperirea peșterii Azîh – unul dintre primele locuri unde a trăit omul, precum și a unor obiecte din epoca de piatra, demonstrează ca Azerbaidjanul a intrat în zona unde au trăit antropoizii. Procesul de formare a triburilor în această zonă a durat din mileniul III î.Hr. până în secolul I î.Hr.

Primele formațiuni politice au apărut pe teritoriul Azerbaidjanului în secolul al IX-lea î.Hr. – statul Manna, care avea un nivel ridicat de dezvoltare economică și culturală, ai cărui locuitori credeau în fenomene naturale, Soare și Lună.

Citeşte întreaga ştire: Curiozități despre Azerbaidjan. Lucuri mai puțin știute despre ”Țara Focurilor”

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...